Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 mai 2016

ÎNVAȚĂ SĂ TRĂIEȘTI SĂNĂTOS



Chiar dacă nu vei respecta în totalitate aceste reguli, este bine să le știi. Nimeni nu este perfect dar, dacă ții la sănătatea ta, merită să faci un efort, pentru a fi sănătos. Numai când suntem bolnavi, ne dam seama, CÂT DE FRAGILI SUNTEM! Afișează aceste reguli în bucătărie și, încearcă să le respecți, tu și familia ta. Alimentația este O OBIȘNUINȚĂ ! Cum te obișnuiești, de mic, așa trăiești. Dacă voi adulții, dintr-o familie, v-ați obișnuit cu un regim de viață, care nu respectă regulile științifice ale unei alimentații sănătoase, măcar copii voștri să învețe, de mici, să trăiască sănătos.Nimic nu este mai important, decât SĂNĂTATEA !


Cand te scoli de dimineata, faci inviorarea (cateva miscari de "dezmortire" a corpului, 5-10 min.), bei o cană cu apă caldă (pentru a avea scaun), te speli pe dinti (fără să umezești periuța și, fără să-ți clătești gura, la sfărșitul procesului de spălare, doar scuipi spuma respectivă, până simți că nu mai este; aceasta, deoarece prin spălare cu pastă de dinți, smațul dinților se înmoaie și, dacă ai clăti cu apă, ai afecta sănătatea dinților, adică, o parte din smalțul înmuiat s-ar elimina), pe fata, pe corp, pana la brau(nu este indicat sa faci dus dimineata, eu l-as recomanda seara; în problema dușului zilnic există controverse; mai indicat este să-l faci la 2-3 zile, în restul timpului, ar fi indicat, să te speli zilnic, parțial, la ”subbraț”, în locurile intime etc.cu apă caldă). Atenție ! Nu se spală pe dinți IMEDIAT după ce mănânci, deoarece, smațul dinților se înmoaie,  din cauza substanțelor din alimente și, dacă ne-am spăla pe dinți, IMEDIAT, acesta s-ar elimina iar, sănătatea dinților ar fi afectată. Atentie ! Dacă îți vine sa faci pipi sau, sa ai "scaun", nu te abtine. De regula, este indicat, sa faci pipi sau, sa ai "scaun" atunci cand ”iti vine”. Dupa 30-40 de min. mananci un fruct (banane, kiwi, mere, pere, etc). Obligatoriu, dupa asta, trebuie sa ai "scaun" (este posibil sa ai "scaun", si pana, sa mananci fructele; de asemenea, este posibil sa ai "scaun", si inainte, si dupa, ce mananci fructele; in orice varianta, este foarte bine). Daca nu-l ai, din prima zi, o sa observi, ca acest lucru se va regla de la sine (daca vei respecta ceea ce am scris mai sus). In restul zilei mananci dupa "indicatiile" de mai jos si bei, cel putin, doi litri de apa(nu minerală) sau, alte lichide.
Atentie! Poti bea lichide INAINTE sa mananci fructe, fara frica de deranj la stomac. Nu se bea lichide DUPA, ce mananci fructe.

                                                      

Ciclurile organismului
1. Eliminarea – intre orele - 04.00 - 12.00
2. Consumul alimentelor - intre orele 12.00 - 20.00
3. Asimilarea – intre orele 20.00 - 04.00

Ordinea in care se pot manca alimentele intr-o zi
1. Sucuri si fructe proaspete – 04.00 - 12.00
2. Sucuri proaspete de vegetale si salate - 04.00 - 12.00
3. Vegetale fierte, nuci crude, seminte – 12.00 – 20.00
4. Cereale, paine, cartofi, legume - 12.00 – 20.00
5. Carne, pui, peste, branzeturi - 12.00 – 20.00
Fructele se mananca dimineata pe stomacul gol sau seara dupa 2-3 ore de la cina, care nu trebuie sa depaseasca ora 20.00.
Pepenele nu trebuie consumat dupa masa.
Portocalele nu se consuma seara, inainte de culcare, deoarece contine vitamina “C” care are efect de stimulare si indeparteaza somnul.

Carnea se combina cu salate sau, in cel mai rau caz, cu fasole verde, rosii, spanac, vinete, telina, conopida, dovlecei (in acest caz, obligatoriu, se consuma cu salata de cruditati).
Branza se combina cu salate (fara paine).
Nu se combina oua cu lactate sau carne cu oua.
Se poate combina cartofi cu crutoane, fasole cu orez, cartofi cu fasole, fasole cu paine.
Branzeturile nu trebuie consumate la sfarsitul meselor care contin lipide (grasimi).
Vinul se bea pe stomacul gol (in nici un caz dimineata), intre mese.
Consumati paine neagra sau graham deoarece, numai aceste sortimente de paine contin fibre.
Laptele dulce creaza in organism mult mucus. Calciul din laptele de vaca nu se poate absorbi sau asimila de catre om.
Calciul poate fi luat de om din toate vegetalele cu frunze verzi, din nuci, curmale, smochine, prune si patrunjel.
Iaurtul este singurul dintre lactate care aduce in organism calciu. Se poate combina cu legume crude sau fainoase.
Otetul NU este bun. Inlocuiti-l cu suc proaspat de lamaie.
Untul se poate combina cu paine, cartofi, orez,etc.
Sarea din comert (mai putin sarea de mare care este buna) nu este buna. Organismul isi ia necesarul de sare din legumele si fructele pe care le consumam.
Nu se beau bauturi foarte fierbinti sau foarte reci.
Apa(orice lichid) se bea inainte de masa cu  30 de min. sau, după masă cu 30 min. deoarece, bauta in timpul mesei, diluiaza sucul gastric iar digestia se face incomplet.
Afisati aceste pagini in bucataria voastră si, incercati sa le respectati. Veti constata, cu uimire, cum corpul vostru reacționeazăva pozitiv și, vă veți simti minunat !
Va doresc multa sanatate!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu