Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 iulie 2013

NU V-ATI TREZIT ?


Pana si bulgarii ne-au luat-o inainte. Ati vazut? Au blocat, la propriu, parlamentul lor, iar cei care se aflau, la acea ora, in cladire au iesit in masinile blindate ale politiei !? La noi, am vazut zilele trecute, ca se invarteau, in jurul Cotroceniului, pana la zece pensionari (barbati si femei), impleticindu-si picioarele, la propiu (probabil si din cauza bolilor, de care sufereau), cu niste cartoane scrise de mana, tinute deasupra capului, ca sa nu-i dogoreasca soarele, tipandu-si NEPUTINTA. Este atata duiosie si atata disperare in gestul acestor OAMENI, incat ma intreb: Cat vom mai suporta, ca TARA NOASTRA  sa fie condusa de niste TICALOSI, care o pun gaj la bancile straine, pentru supravietuirea lor politica. Chiar suntem atat de inconstienti incat, sa stam in casa si sa privim la televizor cum "dau din gura" (pentru ca, doar asta fac),  iar in rest, isi vad de "afacerile" lor transpartinice!? Ce trebuie sa se intample, ca sa pricepem ca ROMANIA este in pericol ? Ati vazut figurile acelor locuitori, dintr-un sat transilvan, a caror pamanturi, pe care au trait mosii si stramosii lor, au fost revendicare si castigate!? in justitie, pe baza unor acte false, cu coplicitatea unor judecatori, din acea parte de TARA !? Acolo vreti sa ajungem? Sa ne revoltam numai atunci cand, va veni cineva la "poarta" si ne va forta, cu politia, sa iesim afara din casa noastra, ca sa intre ei!? Nu vedeti ca se incalca tratate internationale, in legatura cu retrocedarile din Transilvania !? Cum este posibil ca Guvernul si Presedintia Romaniei sa taca, la asemenea incalcari grosolane ale legilor!?  Cum sa retrocedezi pamanturile si unele imobile din Transilvania, unor urmasi ai grofilor unguri, cand Statul Roman, in baza unor tratate internationale, a platit in AUR despagubiri pentru proprietarii acestor bunuri!? Cum este posibil asa ceva !? Cum sa platesti, cu zeci de mii de euro pe luna, niste "manageri" la STAT!? Spun unii : "Dmn'le, daca nu-i dau salariul asta, se duce "la privat" !? Si eu le raspund acestor "datatori din gura": Sa se duca, si ce daca se duc!? Eu STAT, atata le pot oferi. Cati or sa se duca!? Tot vor ramane destui PROFESIONISTI care sa poata fi angajati, si la STAT. Si, mai este o problema, pe care, multa lume nu o discuta, cu destula seriozitate: MORALITATEA!  Eu, asa cum sunt acum, la aceasta ora, daca, prin absurd, as fi angajat pe post de manager, la STAT, fara sa fac nimic deosebit, as aduce profit acelei societati, urmarind un singur obiectiv: SA NU SE MAI FURE NIMIC, DIN ACEA SOCIETATE iar, activitatea sa se desfasoare normal. Daca as mai avea, si un pic de inspiratie, in actul de conducere (pardon, ma iertati, am vrut sa spun, in activitatea MANAGERIALA!?) si as rentabiliza, si mai mult, activitatea societatii, ar fi foarte bine. Si asta as face-o, pentru un salariu decent, fara sa pretind zeci de mii de euro pe luna, ci doar, la sfarsitul  anului, un bonus pentru performanta, daca obtin, daca nu, NU.
Dar ei, TICALOSII, care ne conduc, nu vor sa se normalizeze  situatia din TARA pentru ca, daca s-ar normaliza(adica sa se respecte legile) ei si partidele lor nu vor mai avea bani pentru campaniile electorale si, in consecinta, nu vor mai avea cu ce sa "cumpere" voturile "saracilor" Romaniei, si atunci nu vor mai fi la putere("la cascaval"). Explic pentru cei care nu au inteles. Cei care sunt la putere dau intentionat, unor indivizi, care sunt membri de partid, salarii uriase la STAT, existand "intelegerea" ca o parte din acele salarii sa fie varsate legal sau ilegal(cine mai stie?) la partidele aflate la putere, sub forma de donatii sau, pur si simplu "la sacosa". Iar TICALOSII vin la televizor si, la sesizarea unor televiziuni dezbat, "cu manie proletara", problema salariilor nesimtite, dupa care, isi vad mai departe de treaba (adica de afacerile lor). Daca mai sunt chemati  la televiziuni, iarasi vin si, combat cu aceiasi indignare, concluzionand ca nu pot face nimic, pentru ca asa este legea, prost facuta de...precedenta guvernare etc. Si, urmarea acestor dezbateri, se "pune" de inca o lege a salarizarii care, vezi doamne, va "pune ordine" in aceasta problema!?  "Bai, ne lasi!?" "Prosteala pentru prosti", cum ar spune cineva.
Cam asta este ROMANIA, in anul de gratie 2013. Daca va place ce traiti, ramaneti in case si, uitati-va la televizor. Cumparati-va si ceva "de rontait", bere sau altceva de baut, dupa preferinte si, asteptati sa vina altcineva sa ne faca ordine in TARA.
Si, daca tot va place sa nu reactionati, la faradelegile pe care le comit majoritatea celor care ne conduc, ar fi bine sa va faceti si testamentul si, pe langa ce lasati urmasilor vostri, sa nu uitati, sa va cereti iertare pentru ca, NU ATI FOST IN STARE, SA APARATI ACEASTA TARA, DE CEI CARE NU AU ALTA RELIGIE DECAT, BANUL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu