Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 10 iulie 2013

IMNUL NATIONAL.



De aproape 24 de ani se tot chinuie clasa noastra politica sa "democratizeze" Romania si sa aduca prosperitate populatiei care traieste in aceasta tara. Rezultatul? O tara aproape distrusa, din punct de vedere economic, cu institutii fundamentale (puterea judecatoreasca, Parlamentul etc.) cu o credibilitate foarte mica, din partea populatiei, cu o coruptie generalizata, cu o evaziune fiscala foarte mare, cu sistemul educational in perpetua reforma, asisderea si cu sistemul sanitar etc.
Cand a castigat alegerile Emil Constantinescu cu alianta CDR, mi-am pus o mare speranta, ca lucrurile vor evolua intr-o directie buna, cand a venit basescu(intentionat am scris asa, pentru ca, nici nu ar merita sa i se pronunte numele, dupa cat rau a facut acestei tari) am zis ca, poate o face el ceva. Acum, putem trage concluzia, ca nici unul, ori nu a dorit, ori nu a putut sa faca binele pe care il asteptam de prea multa vreme, pentru Tara si, implicit, pentru noi, ca oameni traitori pe aceste pamanturi. In schimb, ce se observa "de la o posta", cu ochiul liber, este ca MAJORITATEA  POLITICIENILOR, CARE AU FOST LA GUVERNARE, S-AU IMBOGATIT NEMASURAT !?  Ce deducem de-aici? CA AU FURAT "CA-N CODRU" ! Si-atunci, cum sa mai ai incredere atunci cand, ti se tot spune, ca va fi mai bine!? Cum sa mai ai incredere, in oamenii politici, cand vezi ca nu se respecta Constitutia Romaniei si, celelalte legi, tocmai de cei care, fac legi si, de cei care, trebuie sa asigure aplicarea lor!? ACESTA ESTE UN STAT MAFIOT ! Ii vezi toata ziua pe la televizor, ca "dau din gura" si, ne prostesc pe fata, pentru ca... ceea ce spun este corect. Numai ca, dupa aceste dezbateri televizate, ei isi vad mai departe de interesele lor transpartinice, iar noi ramanem in asteptarea "miracolului". Adica, sa avem un loc de munca platit decent, un sistem educational performant, un sistem de sanatate, la care sa te duci cu incredere, ca "te faci bine" si, nu te imbolnavesti de "altele" sau, iesi de-acolo "in patru scanduri", un sistem judiciar care sa-ti faca dreptate, CU ADEVARAT, nu sa te condamne, pe baza probelor  "indirecte" sau, pentru "a da un exemplu" pentru UE, o Armata bine inzestrata, o Politie bine dotata si incadrata 100%, o presa, cu adevarat libera, care sa apere cetatenii tarii, nu interesele unor "gasti"(ca tot e la moda cuvantul) etc.
Sunt atat de "imposibile" cerintele de mai sus? Eu cred ca NU! Numai ca, din patru in patru an, vin cam aceiasi oameni politici si, ne tot mint "c-o sa faca si, o sa dreaga", pana ajung "la butoane" dupa care, fac ce stiu ei mai bine adica, mai nimic, pentru alegatori si, FOARTE MULT pentru ei, "alesii neamului". Cand apare cate unul, din cei noi intrati in politica, cu niste propuneri cu adevarat corecte si rezonabile, care le incurca "afacerile lor transpartinice",  il ataca din toate partile, pana respectivul, bumacit, se lasa pagubas sau, se inregimenteaza si el "smecherilor", ca sa poata supravietui, din toate punctele de vedere.
Solutii sunt, pentru a iesi din acest cerc vicios dar, NU SE VREA!?
Si, pentru ca tot este in actualitate scandalul de la bacalaureat, pun si eu o intrebare: "De ce nu se introduc examenele de admitere la licee si facultati!?". Ia sa vedeti, cum s-ar rezolva, imediat, toate problemele "de spaga". Dar repet, NU SE VREA!?
In legatura cu sistemul sanitar una din solutii ar fi, ca TOTI asiguratii sa plateasca, functie de veniturile pe care le au. De ce sa plateasca, numai o parte a populatiei!? Mai suntem, in asa zisul "comunism" si, nu stiu eu?
In concluzie, ca treburile sa "mearga" in Romania, adica sa fim si noi o tara normala "ca afara", ne trebuie conducatori responsabili, cinstiti, corecti, profesionisti, PATRIOTI, cu dragoste de oameni etc.
Am vazut zilele trecute, o statistica cu salariile unei categorii sociale, mai exact a cadrelor didactice, comparativ cu veniturile omologilor lor din UE. Am vazut ca Cehia (fosta tara "comunista" ca si noi) are niste venituri, ale cadrelor ei didactice, de aproximativ noua ori mai mari decat omologii lor din Romania. Dar stiti de ce !? Pentru ca Cehia, printre multe alte atuuri, a avut un PRESEDINTE DE TARA, pe care l-a chemat HAVEL!? Cand vom avea si noi "Havelul nostru", atunci va fi bine, pentru toata suflarea romaneasca. Pana atunci, dragi compatrioti, "stati linistiti la televizor  ca, politicienii nostri lucreaza pentru ei(pardon, am vrut sa spun pentru noi) !?"
Ma intreb: "Ce au in plus egiptenii, turcii, grecii si alte semintii si, noi nu avem !?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu