Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 iunie 2013






           Puterile tamaduitoare ale Sofranului Indian si lupta  impotriva      cancerului

Sofranul indian sau curcuminul este o planta din familia ghimbirului. Proprietatile sale curative au fost descoperite si folosite inca de acum 2500 de ani in tratarea diverselor afectiuni.
 Sofranul este cultivat in tari din sudul Asiei (India, China etc.) si nu numai. Aceasta planta nu se inmulteste prin seminte, ci prin rizomi. Acesti rizomi sunt recoltati, fierti, uscati si macinati. Din ei este produsa o pudra galben-portocalie, ultizata ca ingredient in bucatarie, ca si colorant alimentar dar si in medicina. Proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietati de boli.

 Proprietatile Sofranului Indian

Asadar, Sofranul Indian este utilizat in tratarea unor afectiuni si are urmatoarele proprietati:

Sofranul combate cancerul
Este antitumoral: Incetineste proliferarea si raspandirea celulelor canceroase si induce apoptoza (moartea programata a celulelor canceroase). De asemenea, sofranul indian blocheaza Chinazele care sunt raspunzatoare pentru multiplicarea necontrolata a celulelor canceroase. El poate fi folosit in tumorile de san, de colon, ficat, piele, oase, plamani si in cazul pacientilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, sofranul a ajutat in cazul celor cu cancer de piele, facandu-l sa se autodistruga prin apoptoza.

Curcuminul protejeaza sistemul nervos
Sofranul Indian este neuroprotector: Previne sau incetineste Alzheimer, incetineste sau opreste evolutia Sclerozei multiple, protejeaza impotriva leziunilor oxidative si inflamatorii.

Unul din cei mai puternici antioxidanti
Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decat Vitamina E) si imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic si antibacterian.

Sofranul reduce inflamatiile
Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamatiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile in cazul contuziilor, entorselor, reumatismului - previne sau tratateaza artrita).

Protejeaza inima si regleaza colesterolul
Sofranul Indian ajuta la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grasime care obstructioneaza fluxul sangvin in artere si care provoaca atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arata ca, luat o data cu masa, sofranul are un efect suprinzator: "grupeaza" sursele de colesterol din mancare si le face imposibil de absorbit.

Sofranul - detoxifiant si protector al ficatului
Curcuminul este un puternic detoxifiant al organismului. El protejeaza ficatul ( este adjuvant in steatozele hepatice, incter etc.), plamanii si rinichii (restabileste functiile si previne leziunile).

Ajuta in tratarea cataractei
Cataracta este o boala care ataca ochiul. Ea se manifesta prin opacifierea cristalinului, fapt ce duce la orbire. Sofranul indian ajuta la incetinirea procesului de opacifiere prin actiunea sa antioxidanta.

Tratareaza dermatitele si psoriaziul
Sofranul Indian ajuta in tratarea problemelor dermatologice cu multiple. Se face o pasta care se aplica pe rani deschise sau pe alte afectiuni precum acneea, psoriazisul, dermatitele, eczemele etc. ).

Sofranul - tratament naturist in bolile digestive
Ajuta in cazul bolilor digestive, infectiilor cu bacteria Helicobacter pylori, Salmonella typhy etc.,in constipatii, gastrite, colite etc. si impiedica formarea adenoamelor intestinale;

Este un stimulator al metabolismului
  Un metabolism rapid si necesar poate fi mentinut printr-o buna digestie. Potrivit noilor cercetari, sofranul stimuleaza secretia de bila, ajutand astfel la o buna digestie si, astfel, la accelerarea metabolismului.

Este adjuvant in infectiile urinare
 Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare si antibacteriene, sofranul ajuta la tratarea infectiilor urinare distrugand bacteriile si reducand inflamatia.

Antigripal
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale si antioxidante, sofranul indian este un remediu bun in sezonul rece. El previne si trateaza racelile, virozele si gripele.

Capsulele de Sofran Indian (sau Curcumin) se procura din farmaciile naturiste. In functie de afectiunile de care pacientul sufera, se administreaza o doza corespunzatoare (potrivit prospectului).

(Garbo-Life-Tratamente naturiste)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu