Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 iunie 2013

DOAMNA MARIA


O sa va povestesc o intamplare, reala, petrecuta cu multi ani in urma. Aceasta intamplare mi-a fost povestita de sotia mea care, prin anii '70, a fost internata la un spital din Ardeal, pentru o afectiune oarecare.
Iata ce i-a povestit, chiar persoana, care a trait aceasta intamplare. O chema Maria. Doamna Maria  lucra, in acea vreme, la un depozit de cereale. Acolo lucrau foarte multe femei. Venise de curand, ca sef la acel depozit, un inginer tanar, frumusel. Va dati seama, ce era in mintea multor femei de-acolo!? Doamna Maria era si ea tare frumoasa si, fiind mai in varsta decat celelalte fete ( dar totusi tanara, intre 30 si 40 de ani) era un fel de lider informal (sefa fetelor). Azi asa, maine asa, s-a cam indragostit de "tovarasul inginer"!?. Inginerasului nostru, i-a cazut si lui "cu tronc" doamna Maria. Fetele de-acolo, vedeau in fiecare zi, ca cei doi se plac si, au complotat, in asa fel incat, intr-o zi, la pauza de pranz, i-au lasat singuri in depozit, iar ele au plecat  la masa. Trebuie sa adaug, ca doamna Maria era casatorita, iar sotul ei era un badaran din acela, care in loc de preludiu si de cuvinte dragastoase ii zicea, de fiecare data, cand dorea sa faca dragoste cu ea : "hai!", iar "dupa", nici nu o mai baga in seama. De cand s-a indragostit de "tovarasul inginer", doamna Maria inflorise. Cand venea la serviciu, era toata numai un zambet. Visa clipa cand, dragostea lor "se va coace" si, vor face dragoste. Isi imagina ca, avand studii superioare, inginerul nostru, stia sa se comporte tandru cu o femeie, sa-i spuna cuvinte de dragoste, s-o mangaie, s-o sarute, si, in final, sa faca si dragoste fizica.Va dati seama ce era in mintea ei!? Ea credea ca va trai o experienta de dragoste, ca-n filme, cum vazuse ea in filmele de dragoste rusesti (trebuie sa recunosc, ca am vazut si eu, pana in 1989, niste filme de dragoste "sovietice" SUPERBE).
Dar, sa revenim la ziua cand, fetele au complotat si, i-au lasat singuri in depozit pe cei doi indragostiti. In depozit, la vremea pranzului, era o liniste aproape mormantala. Nu mai era, in acel spatiu, decat cei doi. Cand au plecat fetele la masa, au avut grija sa inchida si  usile, ca sa le creeze indragostitilor, mai multa intimitate. Ei stateau pe niste saci, plini cu cereale, asezati la nivelul solului, ca niste banci. Cand s-au vazut singuri, si-au dat seama de ce au plecat toate fetele si, fiecare se gandea in mintea lui la ce va urma. Doamna Maria abia astepta ca, "tovarasul" inginer sa-i marturiseasca, ca este indragostit de ea, ca o iubeste etc. iar ea la randul ei i-ar fi raspuns, ca si ea este indragostita de el si, daca el ar fi vrut atunci, sa faca dragoste, i-ar fi cedat. Abia astepta sa se intample toate aceste lucruri minunate, sa simta si ea, cum este sa fii iubita cu adevarat si, sa faci dragoste, cu omul visurilor tale. "Tovarasul" nostru inginer, fiind tanar si, neavand prea multa experienta, se gandea cum sa faca, sa-i dea de inteles, ca vrea sa faca dragoste cu ea (stiti cum sunt unii barbati!). Se tot gandea, timpul trecea si la un moment dat, nevenindu-i nici o inspiratie, isi lua inima in dinti si, zicand in sinea lui, "fie ce-o fi", "a glasuit" : "Doamna Maria, ce-ar fi sa ne fu..m putin!?". In linistea aceea mormantala, cand doamna Maria astepta, sa i se spuna cuvinte frumoase, de dragoste, acea chemare la "imperechere" a cazut ca o ghilotina si, a trezit-o din visare. Furioasa ca o leoaica, i-a aruncat o privire ucigatoare "tovarasului" inginer si, dezamagita pana la lacrimi, a plecat in fuga din depozit, simtind ca nu mai are aer, de-atata furie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu