Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

duminică, 16 martie 2014

TREZITI-VA!


  Stau si mă gandesc cum pot fi, unii oameni, atat de incorecți. Stiu ca numai Dumnezeu este perfect dar, de aici si pana la ce se intampla cu unii oameni, in special, cu conducatorii tarii noastre, este cale lungă. Eu nu pot înțelege aceste lucruri pentru că eu am fost educat sa fiu corect, cinstit, sincer, harnic, ascultator, politicos etc. si SA IUBESC SI SA RESPECT, in afara de neamul meu, TARA IN CARE M-AM NASCUT. De aici trag concluzia că, cei care nu au aceste calitati NU AU FOST EDUCATI de parintii lor si, in scolile pe care le-au urmat (daca le-au urmat), nu !? Vorba aia : ”De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!”
O alta concluzie pe care o trag este ca scara valorilor, in TARA mea, nu functioneaza, atata vreme cat ajung la conducerea ei, tot felul de aventurieri, care mai de care mai ciudati, de-ti vine uneori, sa urli de neputinta si, sa-ti pui mereu intrebari de genul : ”Cum e posibil asa ceva! Unde sunt personalitatile adevarate ale TARII! De ce stau si nu actioneaza!?” Cat trebuie sa mai induram bataia de joc, la care suntem supusi, ca sa ne trezim!? L-am inlaturat pe Ceausescu si ce-am pus in loc!? TARA este in haos si, are profilul unui stat mafiot. Nu o spun numai eu ci, alti oameni, MULT mai destepti decat mine.
 ESTE TIMPUL, sa ne punem ordine in  propria noastra TARA! 
TREZITI-VA!

                                                         CITIȚI  ȘI  MEDITAȚI !  

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 11 februarie 2014


Domnul Ioan Munteanu:
"Despre noua scară a valorilor"
E din ce în ce mai clar că nimic nu mai e ca altădată. S-a schimbat vremea, dar s-au schimbat şi vremurile.
S-a cam terminat cu cei şapte ani de acasă, cu respectul faţă de profesori sau faţă de persoanele în vârstă. O nestăvilită băşcălie a luat locul bunului simţ şi a comportamentului civilizat. Lumea s-a întors pe dos, copiii îşi bat ori îşi ucid părinţii, tineri netrebnici violează, apoi ucid cu bestialitate bătrâne neputincioase, nu mai există onoare, cinste, muncă, generozitate, nimic din ceea ce înseamnă valori morale şi spirituale strămoşeşti.
Unde au dispărut cuminţenia românului şi frica de mânia lui Dumnezeu? Neam de neamul nostru n-a cunoscut vreodată atâta violentă, dezmăţ şi nesupunere ca la acest început de mileniu. Sau, după cum spunea Alexandru Vlahuţă, într-o poezie de o surprinzătoare actualitate, (publicată, însă, în 1881): "vai, nenorocită ţară, rele zile-ai mai ajuns!", îngrijorător este faptul că suntem conduşi de oameni de proastă calitate, de analfabeţi (cu sau fără diplomă), de parveniţi şi de mojici. Incultura, prostia şi obrăznicia au devenit criterii şi atuuri de promovare.
Grav e că aproape toţi aceşti indivizi, considerând că li se cuvin posturile şi că pot lua orice hotărâre, trag după dânşii oameni de aceeaşi calitate îndoielnică. Aşa se explică paradoxul din multe instituţii bugetare în care mediocrii şi submediocrii ajung să facă legea şi să reprezinte statul, obligându-i pe adevăraţii specialişti să-şi părăsească locurile de muncă.
Aceşti indivizi, aflaţi vremelnic în funcţii nemeritate, îşi fac loc în faţă dând din coate, le place să fie băgaţi în seamă, să se vorbească şi să se scrie despre ei. Sunt nelipsiţi de la tot felul de sindrofii şi ceremonii, de la evenimente mondene, dar şi de la slujbe, parastase şi pomeniri. Se închină cu falsă smerenie la icoane, în timp ce mintea le umblă la hoţii şi şmecherii. Fac gesturi umanitare de ochii lumii, dar de fapt nu cheltuiesc nici 0,1% din ceea ce fură.
 Trăiesc într-un lux deşănţat, risipesc fără măsură banii uşor câştigaţi, petrec vacanţe în locuri exotice, adună averi peste averi şi îi sfidează cu neobrăzare pe cei care ar fi meritat să ajungă în locul lor, dar n-au făcut-o pentru că le-a lipsit tupeul lor neruşinat.
Exemple de acest fel se întâlnesc la orice pas, fără ca oamenii din jur să mai aibă vreo reacţie. Într-o lume în care scara adevăratelor valori s-a răsturnat, nimeni nu se mai miră că X sau Y a ajuns acolo unde a ajuns. Şi, mai ales, cum au ajuns. "Ei sunt mari şi tari, nu au nici ruşine, nici sfială/că-ntr-o zi urmaşii le vor cere socoteală" (tot Vlahuţă, 1881!).
În România va trebui să se ducă o luptă foarte grea cu această categorie care a impus regulile junglei. Doar un lider respectat şi autoritar, un patriot, un român adevărat mai poate readuce ţara pe calea cea bună.
Îl vom găsi? Îl vom avea? Eu nu pot decât să sper!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu