Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 26 martie 2014

HAIDETI SA DOVEDIM, CA SE POATE !

Am citit scrisoarea deschisa, a domnului Gabriel Liiceanu catre domnul Daniel Daianu. Continutul acesteia este riguros si, pune intrebari pertinente conducerii statului roman care, nu este in stare sa reglementeze durabil, probleme curente ale societatii. Am intrebat retoric de multe ori : ”Unde este Elita intelectuala a Romaniei?” Acum pot sa spun cu convingere, din pacate, ca aceasta (Elita intelectuala) este doar ”in scris”. Din pacate, nu ajunge doar sa scrii, ca sa creezi convingeri si adepti, care sa te urmeze, intr-un demers patriotic sau, de alta natura, mai trebuie SA SI ACTIONEZI, fie la nivel politic, fie la nivel de strada, intr-un cadru democratic, evident. Este cat se poate de adevarat ca, la baza multor incalcari ale legilor, sta LACOMIA omeneasca dar, aceasta poate fi si educata si constransa, de reglementari care sa nu lase loc de ”interpretari” ale unora si altoara. DAR, pentru aceasta TREBUIE sa existe VOINTA POLITICA! Cum sa doreasca ei, unii dintre oamenii politici sa reglementeze, foarte precis, un aspect al vietii sociale, politice, economice etc. cand ei, unii dintre ei, din aceste scapari (intentionate, spun eu) legislative isi ”duc veacul”. Ce ”farmec” ar mai avea ajungerea la putere, pentru unii dintre ei care, de-abia asteapta sa ajunga ”la cascaval” pentru a se imbogati ”cu acte in regula”. De ce credeti voi, ca nu se doreste reglementarea corecta a evaziunii fiscale si, in general, a colectarii banilor la bugetul statului!? Din aceleasi motive pe care le-am scris mai sus. Ca sa vedeti ca am dreptate va intreb, tot retoric : ”De ce in tarile, cu adevarat democratice, nu exista asemenea probleme, la o scara atat de alarmanta(pentru ca, nimeni, niciodata, nu va putea sa eradicheze fenomenele negative din societate) !? Va raspund tot eu : ”Pentru ca acolo exista, cu adevarat, democratie, iar problemele, de ordin legislativ, sunt rezolvate, comparativ cu Roamnia, aproape farmaceutic. Daca cei care au condus Romania, din 1989 incoace, doreau sa construiasca un stat, cu adevarat, democratic, o puteau face din prima zi, dupa ”asa zisa revolutie” dar, din pacate, nu au vrut, tot din cauzele, scrise mai sus.
CAUZA, CAUZELOR, pentru tot ce se intampla cu Romania, este SLABA CALITATE UMANA A CLASEI POLITICE. Se poate ”primeni” clasa politica, prin vot sau, prin reglementari care sa nu mai permita celor care au fost dovediti (de o JUSTITIE, CU ADEVARAT INDEPENDENTA) ca ”au incalcat legea”, sa mai aiba acces, o perioada, la demnitati publice. Depinde NUMAI DE NOI, ca sa ne facem viata mai frumoasa.
 Cazul Mircea Diaconu va da masura dorintei noastre, a celor multi, dar nu prosti, ca vrem sa traim intr-o TARA NORMALA! Daca nu vom reusi acum, sa dovedim, ca SE POATE, nu trebuie sa dezarmam, ci sa continuam, IARASI SI IARASI, PANA VOM IZBANDI.
Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu