Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

joi, 2 mai 2013

Romania, patria mea scumpa!


Cand treci de o anumita varsta si nu mai esti obligat sa mergi "cu turma" si iti poti permite sa gandesti cu capul tau,  iti dai seama de multe lucruri, cel putin, incorecte pe care le intalnesti in societate, in general. Cel mai mult, cel putin pentru mine, iese in evidenta anomalia aceasta din societatea umana de a ne alege conducatorii pe niste criterii anacronice. Adica, daca o organizatie politica castiga niste alegeri ea da si conducatorii  anumitor structuri in stat. Nu mai spun ca prezenta la vot este uneori nesemnificativa, 30-40%!?
Sa presupunem ca eu gandesc incorect si, acest mecanism este valabil dar, de ce nu prevede legea ca electoratul sa invalideze(sa demita) tot prin vot, pe aceia care nu-si tin promisiunile in campania electorala? Cum adica, tu ma minti ca faci si dregi, cand vei ajunge la putere, iar apoi cand te vezi cocotat acolo sus imi zici ca nu se poate, c-o fi, c-o pati si ca, iti asumi hotararile pe care le iei, de capul tau!? Mai, derbedeule! Pai, daca imi spuneai asta in campania electorala, ca nu vei putea sa faci una, alta, te mai alegea cineva!? Deci, TREBUIE, de urgenta ca legea electorala sa fie amendata si sa prevada, ca in cazul cand un "ales" nu-si tine promisiunile electorale sa poata fi demis, prin vot, cu acelasi numar de voturi pe care le-a obtinut cand a fost ales. Eu asa vad DEMOCRATIA. Cine o vede altfel, sa ma convinga si pe mine ca nu am dreptate. Sunt convins ca societatea umana TREBUIE sa aiba conducatori dar, sunt tot atat de convins, ca acestia TREBUIE sa fie printre cei mai buni din societate. Uitati-va la societatea noastra, ca sa nu dau alte exemple. Va plac conducatorii nostri? Daca ii  analizam, pe fiecare in parte, avem si raspunsul de ce societatea noastra nu functioneaza. Pai cum sa functioneze daca "conducatorii",  generic vorbind, ale diferitelor structuri in stat sunt numiti pe alte criterii decat cele de competenta!? Nu dau exemple pentru ca le cunoasteti foarte bine. Urmarea acestor conducatori "de partid"!? Saracie lucie! Cand intr-o tara ca a noastra, nu creezi locuri de munca si lasi ca populatia, apta de munca si bine calificata, sa emigreze pentru a nu muri de foame, ce sa mai zici de acesti conducatori !? In Romania, este atata de munca, ca nici intr-o suta de ani nu vom putea realiza ceea ce trebuie facut, pentru a trai in prosperitate. Ganditi-va numai la reteaua de drumuri, la sistemul de irigatii, la constructia de locuinte, la exploatarea (RATIONALA SI IN FOLOSUL ROMANIEI)  resurselor solului si subsolului, la dezvoltarea serviciilor(de toate categoriile) pentru populatie etc. Asist cu durere cum TARA mea, supranumita si "Gradina Maicii Domnului", pentru ceia ce ne-a daruit Dumnezeu, a fost (si se prefigureaza, ca nu va fi nici o schimbare in bine) condusa de o banda de derbedei, care au pus, mai presus de orice, interesul lor meschin de imbogatire rapida si cu orice pret. Ce este si mai trist este ca, inca mai avem profesionisti, in toate domeniile vietii sociale, economice, culturale, sportive etc. care ar putea salva Romania de la dezastrul care se prefigureaza, dar cine sa-i asculte !? In pofida gandurilor, cel putin pesimiste, pe care le nutresc acum, eu inca mai sper la o renastere "pe cale naturala" a Romaniei. Atfel, tot "pe cale naturala", Romania isi va gasi albia ei  istorica, printr-o noua "explozie a mamaligii". Doamne ajuta!
Si, pentru ca suntem in pragul Sarbatorilor Pascale, va doresc tuturor, invierea visurilor voastre de mai bine.  "Hristos a inviat!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu