Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

luni, 27 mai 2013

GAZELE DE SIST


Am urmarit aseara, 27.05.2013, o emisiune la un post de televiziune, despre "gazele de sist". Au fost doua curente, unul "pentru" si altul "impotriva". Lasand la o parte subiectul in sine, la care voi reveni mai jos, m-a deranjat enorm, atitudinea celui care reprezenta consiliul judetean, deci cea mai mare autoritate locala a comunitatii care, cu o nonsalanta vecina cu nesimtirea, a raspuns unui cetatean de-acolo, la intrebarea : "De ce si-a schimbat opinia acum, cand el a fost ales de cetateni tocmai, pentru ca a militat, in campania electorala, pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist!?", cu o nesimtire crasa : " Este adevarat ca in campania electorala a protestat, impreuna cu cetatenii, pentru interzicerea exploatarii gazelor de sist dar, dupa aceea, el  s-a informat(!?) si a discutat cu specialistii(!?) si, a ajuns la concluzia, ca aceasta activitate economica este benefica pentru comunitatea locala si, ca el este de-acord cu aceasta!?". Daca ar fi fost posibil, acest individ ar fi trebuit alungat imediat, la propriu, din acea comunitate. Pentru ca, nu este posibil sa-i prostesti pe fata, pe oameni. Cu alte cuvinte tu, TICALOSULE ai fost de-acord cu concetatenii tai pana te-au ales apoi, datorita unor interese, nu mai conteaza de care, tu "te sucesti"!?. Cel mai bine si, mai pe intelesul tuturor a vorbit reprentantul bisericii, un preot de toata isprava, care a spus ca, intre un castig material si VIATA, el va alege, INTOTDEAUNA, pe cea din urma. Ce poate fi mai frumos si mai inaltator! Superb!.
Acum revenind la explicatiile tehnice, pe care le-au adus specialistii geologi, invitati la acea emisiune, m-au convins cei care au adus argumente impotriva exploatarii gazelor de sist. Celalalt geolog (din fericire, a fost doar unul) a incercat, fara succes, sa aduca argumente pentru aceasta activitate economica dar, s-a incurcat in explicatii, care au fost demontate stiintific, de un fost student de-al sau.
Parerea mea, la argumentul celor care sunt de-acord cu exploatarea gazelor de sist, pentru ca Romania sa devina, chipurile, "independenta din punct de vedere energetic" (Independenta, pe dracu. Va rog sa-mi scuzati expresia, dar ea reflecta, cel mai bine, starea de spirit in care ne-au adus acesti TICALOSI care, nu au niciun Dumnezeu, in dorinta lor de a ramane la putere. Pentru acest deziderat, ei tradeaza, fura, omoara, distrug etc. tot ce le sta in cale.) este ca, asa cum inaintasii nostri au trait sute de ani, exploatand resursele  naturale, care nu distrug mediul natural, asa trebuie sa facem si noi, pentru a lasa urmasilor nostri, conditii optime de viata. Chiar daca nu vom fi "independenti energetic", vom supravietui, asa cum au supravietuit si parintii nostri, "la o adica",  incalzindu-ne cu lemne si cu tot felul de produse ramase in urma exploatarii pamantului, daca nu vom fi in stare sa punem "la lucru" Soarele, Vantul, Apa etc,(intentionat am scris, cu majuscule). Dar eu sunt convins ca, inteligenta romaneasca, asa cum demonstreaza, la fiecare "confruntare" internationala in domeniu, va gasi solutiile optime pentru a trai civilizat si a consuma acele resuse nepoluante sau cu o poluare acceptabila. Trebuie doar, ca noi, oamenii responsabili, sa "dam peste mana" acestor TICALOSI (indiferent din ce tara provin) care, in dorinta lor de imbogatire, sunt capabili sa DISTRUGA pana si conditiile minime necesare vietii.
M-am gandit, in ultima vreme ( tot citind tot felul de "scenarii" care apar pe 'net) : "Daca TICALOSII acestei planete vor, intentionat, sa imputineze populatia Romaniei pentru a face loc aici ,in aceasta tara bogata si frumoasa ( pe care, in ultima vreme, o lauda pana si Printul mostenitor al Regatului Unit al Marii Britanii si, nu numai), unor populatii care, nu prea isi gasesc locul pe acest Pamant!?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu