Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

luni, 13 mai 2013

INFIINTATI LOCURI DE MUNCA SI CONSTRUITI LOCUINTE PENTRU OAMENI SARACI.



Am scris primarului din localitatea de domiciliu si i-am sugerat sa infiinteze un miniholding pentru constructia de locuinte, pentru INCHIRIAT(chiria sa fie mai mica decat in "piata")  oamenilor saraci dar, cu un venit sigur(tineri, pensionari etc.). Nu stiu daca va face  asa ceva, dar ar fi interesant, daca cineva din Parlamentul Romaniei sau de la Guvern s-ar apleca mai cu seriozitate asupra acestei propuneri. Pentru ca, daca stai sa te gandesti mai bine, in viata de toate zilele, cele mai mari probleme cotidiene sunt, lipsa locurilor de munca si a locuintelor accesibile celor cu venituri mici. Partidul care va rezolva aceste doua probleme "de viata", il asigur ca va ramane la putere, ca...Stefan cel Mare si Sfant. In fond, bani sunt, chiar daca unii spun ca este mare saracie. Dupa parerea mea, este saracie de solutii practice, de proiecte serioase care sa multiplice banii cheltuiti. Asa, daca ii irosesti pe panselute, fantani arteziene, borduri, parcuri etc. ce-ai realizat!? Ai multumit o clientela, care te-a sustinut in alegeri, iar grosul alegatorilor se plimba, prin localitatea plina de panselute, ghioraindu-le matele de foame. Nu-i mai rational si intelept, ca mai intai, sa creezi locuri de munca si locuinte, si mai apoi, daca vezi ca locuitorii tai prospera, sa te gandesti la "panselute" si alte alea!? Iar Statul (ca despre Stat este vorba, degeaba incerca unii si altii sa ne prosteasca pe fata, ca sa poata fura ei mai abitir),  TREBUIE sa faca acest lucru antrenand si  OAMENII DE AFACERI PRIVATI. Am mai subliniat acest aspect, Statul nu trebuie sa se retraga din economie, el trebuie sa ramana un factor de echilibru, un concurent serios pentru mediul privat pentru ca preturile, piata in general sa fie concurentiala. Acolo unde, statul nu poate concura economic, exista parghii politice care pot tine in frau preturile din piata.
Celor care citesc aceste randuri si zambesc ironic (adeptii Statului Minimal), le spun doar, sa mai aiba un pic de rabdare si vor vedea, ca de la nivelul cel mai inalt, mondial, se vor "trasa directive", pentru controlul resurselor (de orice fel) si pentru exploatarea lor rationala, pentru "a ajunge" si urmasilor nostri si, pentru a nu afecta echilibrul social si asa precar. Ganditi-va ca daca omul nu are ce manca, practic, el devine, datorita instinctului de conservare, "fiara". Amintiti-va intamplari din istoria umanitatii cand, datorita foamei, oamenii au comis fapte abominabile, inclusiv canibalism, pentru a supravietui.
Aud la radio ca, zilele acestea, Regele a avut o manifestare publica, sub lozinca "Nimic fara Dumnezeu!"
Este inaltator si pilduitor, ceea ce face Maiestatea Sa, dar eu l-as vrea implicat mai mult si in viata politica a tarii, nu neaparat sa vina la putere, ci sa aiba luari de pozitie publice, ori de cate ori acesti "amatori" care ne conduc, o iau "cu gratie" pe araturile patriei. Eu asa as vedea un "Rege", chiar si neincoronat oficial, pentru ca in mintea a foarte multor romani, el este si va ramane "Regele Romaniei", pana dincolo de veacuri.
Doamne ajuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu