Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 martie 2010

De ce se agita unii.

In fiecare an pe 15 martie, UNII cetateni de etnie maghiara, din judetele unde sunt majoritari si nu numai, profita de sarbatoarea lor, ca sa mai agite un pic apele, si asa tulburi, din tara noastra.
Eu sunt jumatate roman, jumatate armean, deci nu ma puteti banui de subiectivism.
Fratilor, nu va mai convine in Romania? Atunci, cei care nu mai vor sa traiasca in tara unde s-au nascut, sunt liberi sa se duca unde vor. Pe timpul lui Ceausescu, aveati un motiv, ca nu puteati sa plecati, dar acum "e la liber". Ce va impiedica? Ce, alti cetateni romani, chiar de nationalitate ramana, nu au plecat, unii chiar injurand, de mama focului, tara natala? Ce, ati fi primii? De ce nu o faceti? Va spun eu (ma adresez acelora care nu au invatat nimic din istorie; pentru ca eu sunt convins, ca o parte din populatia de etnie maghiara, isi iubeste tara unde s-a nascut) . Pentru ca VOI (extremistii) nu puteti intelege, ca suntem in secolul 21 si istoria nu se mai intoarce. Stiu, ati dori sa apartineti, teritorial, de Ungaria, sau macar sa fiti stat in stat, aici in Romania, nu? Chiar asa de prosti ne credeti? Nu va dati seama, ca noi plangem in suflet mortii nostri, care s-au jertfit pentru intregirea neamului! Si voi veniti, in fiecare an si agitati apele, si ne amintiti ce-ati facut VOI(prin reprezentatii vostri) in 1848 si 1940?
Eu cred ca este loc pentru fiecare cetatean( indiferent de etnie), in aceasta tara! Mai cred ca este un semn de intelepciune si de mandrie sa-ti iubesti tara natala. Dar asta trebuie sa vina din suflet! Cine are, cine nu...
Mai bine i-ati obliga pe liderii vostri politici (fie vorba intre noi, unii sunt indecent de bogati) si pe cei care va conduc, la nivel local, sa va faca viata mai buna. In fond, aici este "cheia si lacata" tuturor problemelor. Cand va fi bunastare in tara, o sa dispara si liderii extremisti maghiari si cei romani. Doresc sa prind ziua, cand noi romanii, sa sarbatorim pe 15 martie ziua maghiarilor de pretutindeni, si voi sa sarbatoriti pe 1 decembrie ziua NOASTRA(adica si a voastra) nationala. Asa cum se intampla, de fapt, si acum, in familiile mixte. Ce frumos si civilizat ar fi! Atunci vom fi, cu adevarat, civilizati! Pana atunci, ne vom uita la americani, si le vom lauda democratia si civilizatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu