Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 9 martie 2016

SĂ REÎNVÂȚĂM SĂ MÂNCĂM!

Faceți un mic efort și, ”scoateți” acest material din calculator, NUMAI CU PARTEA de interes și, afișați-o undeva, ”la vedere”, în bucătărie. Chiar dacă, nu veți face tot ce scrie acolo, măcar o parte, dacă veți respecta și tot este un câștig. În fond, nu aveți nimic de pierdut ci, doar de câștigat, UN PIC DE SĂNĂTATE.



Proteinele, acizii si amidonul au necesitati diferite in ceea ce priveste digestia lor. De aceea, daca le combinam gresit, stomacul va trebui sa depuna un efort mai mare pentru a secreta sucuri gastrice, pentru fiecare in parte.De asemenea, se acumuleaza o cantitate mare de toxine sau, pur si simplu, stomacul nu mai digera si aceste alimente putrezesc. In America, s-a facut un studiu, in urma caruia s-a constatat, ca cei care fac aceste combinatii alimentare nesanatoase au in sistemul lor digestiv, aproximativ, doua kilograme de carne nedigerata si putrezita.
Deci nu combinati:
Proteine cu proteine: carne cu oua; carne cu lapte; peste cu branza. Este admisa combinatia de proteine peste cu peste sau carne de vaca cu carne de miel. Ideal este sa consumam un singur tip de proteina la o masa.
Proteine cu acizi: carne cu fructe; carne cu sucuri acide; carne cu sosuri pe baza de otet.
Proteine cu grasimi: carne prajita in grasime animala. Daca nu aveti alta solutie, pentru a contracara efectul nociv al acestei combinatii, mancati cu salata de legume crude.
Proteine cu zaharuri: lapte cu zaharuri; cereale cu zahar; carne cu sosuri dulci; branza cu fructe dulci; La mesele principale este interzis desertul deoarece zaharurile ca si grasimile inhiba secretia de sucuri gastrice necesare digestiei. Desertul se poate consuma intre mese.
Proteine cu amidon: carne cu paine; carne cu cartofi; carne cu paste; oua cu paine; lapte cu cereale; orez cu lapte.
Amidon cu acizi: cereale cu suc de fructe acide(portocale,etc.); orez cu sos acru; paste cu sos de rosii.
 Amidon cu zaharuri: cereale indulcite; prajituri; paine cu miere sau cu gem sau dulceata.
Este de mirare cat de gresit am invatat sa mancam. De aceea, acum cand citesti aceste randuri, consideri ca cineva (cel ce a descoperit, stiintific, aceste lucruri) nu prea este "sanatos la cap". Iti propun, sa nu te pronunti, pana nu incerci sa respecti, macar cateva din aceste descoperiri. Apoi, poti sa tragi concluziile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu