Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 5 iulie 2014

CUM SE FACE OMLETA

Se folosesc 2-3 oua de persoana, sare si piper (  dupa gust), ulei si patrunjel verde. Se sparg ouale intr-un vas incapator. Atentie! Oul se sparge pe o suprafata plana (nu pe marginea tigaii sau a altui vas). Se bate cu telul sau cu o furculita compozitia din vas, pana ce se omogenizeaza albusul cu galbenusurile. Se pune tigaia pe ochiul de la aragaz sau pe plita si, o lasam sa se incalzeasca cam 20 de secunde. Turnam ulei in tigaie, atata cat sa formeze o pelicula, foarte subtire, pe fundul tigaii. Lasam sa se infierbante uleiul din tigaie, pana incepe sa sfaraie. Turnam compozitia pentru omleta, in tigaie, peste uleiul incins. Cand incepe sa se intareasca omleta,  mestecam in tigaie, cu o lingura de lemn, pana ce, toata compozitia devine de consistenta pe care noi o dorim (daca ne place mai moale sau mai tare). Se opreste focul si, se lasa un minut, ca preparatul sa se ”odihneasca”.
  Daca va place omleta cu ceapa sau cu jumari, inainte de a turna compozitia pentru omleta, prajiti ceapa(o prajiti, cat sa-si schimbe culoarea, nu sa devina maro) sau, pregatiti jumarile ( folosind kaizer, sunculita, costita etc. sau, daca aveti ”de-acasa”, cu atat mai bine, doar le puneti in tigaie si, le incalziti).
  Se poate pune, pe deasupra, patrunjel taiat marunt, dupa preferinte.
  Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu