Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

joi, 3 iulie 2014

CUM SE FACE CAFEAUA

  Se pune apa in ibric, cu o canita de cafea, functie de cate cafele vrei sa faci. Pentru fiecare canita cu apa se pune cate o lingurita cu zahar ”rasa” si, cate o lingurita cu cafea ”cu varf”. Se pune ibricul pe ochiul de la aragaz sau pe plita si, se asteapta momentul cand, compozitia din ibric incepe sa fiarba si, ”se ridica”, exact ca la fierberea laptelui. Atentie ! Daca nu sunteti atenti si, nu luati ibricul ”de pe foc” la timp, cafeaua ”da in foc” adica, se revarsa peste marginile ibricului. Lasati ibricul cu cafeaua facuta sa ”se linisteasca” putin, cam un minut, dupa care, luati caimac (spuma aceea care se formeaza la suprafata ibricului) cu lingurita si puneti in fiecare canita cu cafea, apoi turnati cafeaua fierbinte in fiecare canita. Pentru cei care doresc sa serveasca cafeaua mai dulce sau, sa o savureze cu putin lapte puneti, pe platoul pe care serviti, zahar si lapte(daca nu aveti in casa, le gasiti in comert, gata portionate).
  Savurati in liniste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu