1. Un adevărat
asasin al sistemului imunitar este considerat popcornul făcut la microunde. Pungile în care este ambalat
popcornul sunt acoperite cu o substanţă chimică care împiedică grăsimea să se
infiltreze în hârtie. Aceste chimicale pot da peste cap sistemul imunitar, în
special în cazul copiilor.
2. Cratiţele şi tigăile. Unele dintre ele
sunt acoperite cu chimicale care ajută ca alimentele să nu se lipească atunci
când sunt gătite, dar care afectează sistemul imunitar.
3. Lipsa somnului poate conduce la
diminuarea celulelor care ajută la combaterea infecţiilor. Potrivit unui studiu
realizat recent, numărul anticorpilor unei persoane care doarme numai patru ore
pe noapte timp de o săptămână sunt reduşi la jumătate.
4. Antibioticele. Tratamentele prelungite
cu antibiotice vă pot afecta citokinele, moleculele pe care sistemul imunitar
se bazează în timpul bolilor.
5. Conservele conţin Bisfenol A, sau BPA,
o substanţă chimică folosită la producerea cutiilor, mai exact la „căptuşirea”
acestora. Bisfenol A sau BPA aparţine unei clase de chimicale ce perturbă
sistemul endocrin şi care se comportă precum un hormon în organismul uman. Aceste
substanţe pot produce boli cronice şi infertilitate.
(Preluat de pe antena3.ro)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu