Numai frica de Dumnezeu și știința de carte iți dau puterea să fii bun, tolerant, iubitor, altruist și câte alte calități om fi având noi oamenii.
Lista mea de bloguri
Totalul afișărilor de pagină
marți, 8 iulie 2014
”LAPTE PRINS”
Cumparati lapte de la tarani (gasiti pe cineva care aduce lapte de la tara). Daca nu aveti aceasta oportunitate, cumparati lapte crud din comertul...capitalist. Puneti laptele la fiert intr-un vas de inox(sau ce aveti prin casa, numai sa nu ”se prinda de fund” pentru ca, atunci, laptele ”se afuma”) mai incapator, in asa fel incat, dupa ce turnati laptele, sa ramana cam de-o palma pana la marginea vasului. Acest spatiu este necesar pentru ca, atunci cand laptele incepe ”sa se umfle”, sa nu se reverse peste margini si... ”sa dea in foc”. Atentie ! Supravegheati laptele pana ce fierbe altfel, ”va da in foc” si, se pot intampla tot felul de lucruri neplacute. Dupa ce laptele a fiert, acoperiti-l cu un capac si, lasati-l sa se raceasca pana la ... starea de ”cald”. Pregatiti din vreme (in timp ce laptele fierbe sau, le puteti avea pregatite mai demult) borcanele din sticla (cine are ulcele mici din lut ars, este foarte bine), de preferinta, de 200 mililitri (trebuie sa fie foarte curate). ”Ungeti” cu o lingura interiorul borcanelor (vaselor din lut ars) cu smantana pe toata suprafata. Turnati laptele cald in borcane, lasand un spatiu de un deget, pana la marginea de sus. Puneti borcanele langa o sursa de caldura... ”calda” nu ”fierbinte”(vara nu mai este necesar) si, acoperiti-le cu ceva curat (hartie de impachetat), in asa fel incat, sa poata ajunge aerul la ele apoi, ”inveliti-le” cu prosoape de bucatarie, pentru a pastra caldura laptelui mai mult timp. Dupa 24 de ore puneti capacele la borcane si, bagati-le in frigider sau,” la rece”, dupa posibilitati (in camara, beci etc.). Dupa cateva ore, ”pe verificate” (se inclina un pic vasul si, daca ”nu curge” inseamna ca ”este prins”) se poate consuma. Nu trebuie sa va mai spun ca, fata de ce exista in comert, acest produs este super sanatos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu