Medicina
naturista chineza, considera ca oul de prepelita are efect terapeutic deosebit
asupra organismului uman. Fiind devansat doar de veninul de vipera si morcovul
coreean Ging-Seng .
Poate fi consumat sub forma cruda sau prin
prajire sau fierbere cat si sub diferite amestecuri. Se recomanda sa se consume
zilnic 4-5 oua de prepelita ( pentru adulti) care sunt dietetice. In cea ce
priveste continutul de microelemente si vitamine comparitiv cu oul de gaina cel
de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7 ori mai mult fier,de 6 ori
vitamina B1, de 15 ori vitamina B2, precum si intreg complexul de vitamine B,
A, D3, E si un mare numar de microelemente cum sunt: zinc, sulf, calciu si
potasiu. Actioneaza benefic asupra sistemului nervos, revitalizeaza organismul
indiferent de varsta, amelioreaza activitatea organelor sexuale, imbunatateste
activitatea aparatului digestiv, respirator, excretor si circulator. Actioneaza
asupra creerului, sistemului linfatic si imunologic. Refacerea energetica a
organismului in perioadele pre si post natale, dupa interventii chirurgicale si
radioterapii. Combate procesul generativ de imbatranire, formeaza neuronii in
sistemul nervos central la copii, revitalizeaza si fortifica organismul in
perioadele de efort.
Pentru a va oferii informati cat mai complete
despre tratamentele cu oua de prepelita va oferim urmatoarele retete:
Retetele sunt preluate din Editura
universitatii Oradea 2002.
Sunt recomandate
doua tipuri de cura cu oua de prepelita:
1. CURA DE 120 DE OUA - pentru hipertensiune
arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse
convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce
implica acest proces.
2. CURA DE 240 DE OUA - pentru TBC, afectiuni
hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta,
guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si
impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos
etc.
Cum se
deruleaza un asemenea tratament?
Ouale se administreaza dimineata, inainte de
micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg,
fara sare, zahar sau substante aromate. Persoanelor care nu suporta aceasta
maniera le recomandam amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul
dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de
preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe,
micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului
oualor.
In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce
efectele terapeutice cu cel putin 50%.
Tratamentul se
poate relua dupa trei saptamani de pauza - la adulti, iar la copii - dupa doua,
trei luni.
Exista mai multe scheme (grafice) de
tratament, in functie de varsta, de afectiuni si - de ce nu - de recomandarile
medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse
si le-am notat.
Este foarte
important sa se consume oua proaspete:
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru
copii intre un an si trei ani:
Se pot administra cate doua oua zilnic.
2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru
copii intre 4 si 7 ani:
Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru
copii intre 8 si 10 ani:
Se pot administra cate trei oua zilnic.
4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si
15 ani:
In primele patru zile - cate trei oua pe zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe
zi;
In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un
ou.
5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru
adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
Se respecta schema de mai jos, doar ca in a
25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai
pentru adulti:
In primele doua zile - cate trei oua pe zi;
In a treia zi - patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi
inclusiv - cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi - trei oua pe zi;
In a 50-a zi - doua oua pe zi.
Exista si o
reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par
slabite:
Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se
amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de
miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o
incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si,
dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din
cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste
noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta
cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana
la consumare.
Actiuni
terapeutice :
- normalizarea activitati inimi
- vindeca bolile de rinichi si ficat
- ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca
spectaculos ulcerul
- întareste memoria
- sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa
urmeze un regim alimentar
- stimuleaza cresterea si dezvoltarea
organismului la copii
Cura cu oua de
prepelita :
- ulcer 120
bucati
- tulburari digestive 120 buc
- arteroscleroza 240 buc
- astm bronsic 240 buc
- anemie 240 buc
- scleroza coronanina 240 buc
- colesterol 240 buc
- hipertensiune 120 buc
- rinichi 240 buc
- diabet 240 buc
- tbc 240 buc
- migrene 240 buc
- nevroze 240 buc
- boli de ficat 240 buc
- potenta 240 buc
Mod de administrare
:
- cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în
prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi pâna
în a 25-a zi câte 5 oua.
- cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în
prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi si
pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 oua pe zi.
La copiii între 4 si 8 ani se recomanda cura
de 120 oua, fara a se depasi 4 oua pe zi.
Ouale se iau crude, întepându-le si
sorbindu-le direct din gaoace sau sparte si amestecate cu produse naturale :
miere de albine, lamâie, brânza de vaci proaspata.
Ouale se iau dimineata, pe stomacul gol, cu
1-2 ore înainte de micul dejun. Dupa 20 de zile de pauza cura se poate repeta.
Ouale se pastreaza în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu
îngheta. Cantitatea ce trebuie consumata se scoate de cu seara din frigider,
pentru a fi digerata la temperatura camerei.
În timpul curei
sunt interzise bauturile alcolice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu