Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

vineri, 29 iulie 2016

”DE PE NET ADUNATE ȘI...LA LUME DATE !”



Cum sa-ti protejezi adresele de e-mail !!!!!

Iata o procedura interesanta si ingenioasa in simplitatea ei.

Asa cum se stie, cand un virus intra in computerul tau, el se indreapta direct spre agenda de adrese e-mail si se trimite singur la fiecare dintre adrese, infectandu-le pe toate. 

Smecheria descrisa mai jos, nu va opri virusul sa intre in computerul tau, dar il va opri sa-ti utilizeze agenda ca sa se mai raspandeasca si te va alarma cu privire la faptul ca un "vierme" (un virus) intrat in computerul tau.

Iata ce trebuie sa faci:

1-Intai deschide agenda de adrese e-mail si da click pe "New contact" (contact nou), de parca ai dori sa introduci o adresa noua in lista ta de adrese.
2-In fereastra care se va deschide si care iti cere sa introduci numele noului prieten, scrie "a".
3-La rubrica "email address" introdu: aaaaaaa@aaa.aaa, apoi salveaza noua adresa in agenda. Dupa salvare, verifica sa fie prima adresa din lista ta de adrese.

Iata ce se intampla in acest caz:

Numele de"a"se va plasa automat in fruntea listei din agenda de adrese, ca fiind intrarea nr.1

De la acest punct va porni "viermele" (virusul) sa  trimita la toti prietenii tai. Daca prima sa incercare este un esec, (ceea ce desigur ca se va intampla din cauza acestei adrese ciudate: "a"), virusul nu merge mai departe si prietenii tai, nu vor fi infectati.

Al doilea mare avantaj al acestei metode:
daca un e-mail nu poate fi "inmanat", veti fi anuntat in "inbox'-ul tau aproape instantaneu. Deci, daca vei primi un e-mail trimis catre aaaaaaa@aaa.aaa prin care esti anuntat ca el nu a putut fi inmanat, inseamna ca ai un virus in sistem. Ingenios!

Daca toti, pe care ii cunosti, fac aceasta operatie, in scurta vreme nu va trebui sa te temi sa deschizi un e-mail, de la niciunul din prietenii (cunoscutii) tai.  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu