Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 iunie 2011

Chiar nu are nimeni curajul...

Chiar nu are nimeni curajul sa spuna CU GLAS TARE, despre cauza a ceea ce se intampla acum in lume, cu aceasta criza? Eu de ce am curajul sa scriu si sa afirm cu majuscule, ca ADEVARATA CAUZA A, ASA ZISEI CRIZE MONDIALE, ESTE SISTEMUL CAPITALIST ACTUAL. Daca este asa de bun sistemul capitalist actual, de ce statul american a ajutat, cu multi bani, sistemul privat? O sa spuneti ca daca nu ajuta, crestea somajul, saracia, etc. Este adevarat, dar astea sunt efectele proastei gestionari a statului capitalist actual, a controlului slab pe care l-a executat asupra institutiilor bancare, care, din prea multa lacomie, au acordat credite fara a se gandi ca, la un moment dat, se va creea un blocaj de rambursare a imprumuturilor, din partea celor care ramaneau fara loc de munca. Da, daca sistemul ar permite ca locul de munca sa fie sigur, asa cum, intr-un alt sistem social, ar fi garantat, nu ar fi nici o problema. In sistemul actual se acorda ajutoare sociale pentru cei care nu au un loc de munca. In sistemul etatist statul asigura, la fiecare cetatean apt din punct de vedere fizic si psihic, un loc de munca. Deosebirea dintre cele doua sisteme, este ca primul incurajeaza nemunca (prin acordarea acestor ajutoare materiale), pe cand in cel de-al doilea, se incurajeaza munca, prin incadrarea tuturor cetatenilor intr-o activitate remunerata, functie de pregatirea fiecaruia. Ce este rau in a obliga, pur si simplu, ca fiecare membru al societatii sa munceasca? Este mai bine acum cand, unii(putini la inceput, din ce in ce mai multi acum) ca sa poata supravietui, pur si simplu FURA, OMOARA, TALHARESC,etc. Este bine asa? De ce nu spunem noi, OAMENII "Stop joc"! De ce nu vrem sa construim o societate omeneasca, care sa aiba la baza acumularii, de orice fel, munca cinstita? De ce ne place sa ne mintim permanent si sa speram ca poate odata, si-odata, va "da norocul" si peste noi? Ce ne face sa nu vedem clar realitatea? Oare gena autodistrugerii? Imi suna mereu in minte, cand ma gandesc la semenii mei necajiti, spusa unui om care demonstra impotriva inchiderii unui spital din localitatea unde traia: "De ce nu suntem lasati in pace, sa ne organizam viata dupa cum dorim noi?" Chiar asa, pe cei care sunt obligati sa traiasca in marasmul acesta economic, i-a intrebat cineva?
Uneori am impresia ca Dumnezeu ne-a cam "lasat din brate", ca sa mai vada de ce prostii mai suntem in stare! Si uite asa, la Judecata de apoi, ii va fi mai usor sa aprecieze faptele fiecaruia. Ultima afirmatie a mea este o gluma amara, pe care sper ca Dumnezeu, in marinimia lui, sa mi-o ierte.
Totusi, il intreb cu disperare: CAT AI DE GAND DOAMNE, DUMNEZEUL NOSTRU SA-I MAI SUPORTI, PE ACESTIA DINTRE SEMENII NOSTRI, CARE ITI INCALCA PORUNCILE TALE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu