Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 mai 2010

In sfarsit...

In sfarsit, au iesit unele din mintile stralucite ale acestei tari, sa propuna masuri viabile pentru iesirea din aceasta criza. Dar in loc ca seful statului sa coaguleze aceste discutii, cu alte cuvinte, sa le adune intr-un for(nu conteaza cum s-o numi), in care fiecare sa-si spuna opinia sustinuta de argumente si apoi sa se ia o hotarare de comun acord, el vine in fata natiunii, ca sa dea explicatii in locul primului ministru. Va vine sa credeti? Tara arde si pe Presedinte il preocupa repararea imaginii sale si a partidului de guvernamant. El nu intelege ca acum, nu este timp pentru explicatii. Acum, este timpul pentru a gandi rapid o solutie viabila, care sa fie acceptata de toate partidele parlamentare, de patronate, sindicate si societatea civila. Pe oamenii astia ori nu-i preocupa problemele de fond, care se acutizeaza pe zi ce trece, deci nu le pasa, sau mai grav, sunt depasiti de situatie si-atunci, solutia este una singura, sa ceara ajutor. Mai grav este, ca nici Presedintele, care conform constitutiei, trebuie sa fie "arbitrul" impartial si sa conduca tara, fara a se incalca regulile democratice, nu observa ca Guvernul a incercat sa minta. Este un fel de a spune, ca nu observa, pentru ca el, ca sef al statului, stie tot ce misca in tara si nu numai.
Acum este timpul, ca el sa intervina, nu ca sa apere pe cineva sau sa dea explicatii, ci sa adune intr-un for de discutii, pe toti (guvern, patronate, sindicate, societatea civila,etc.) si sa le ceara sa gasesca rapid o solutie viabila, care sa fie aprobata, cel putin, de majoritatea dintre cei implicati. Eu stiu ca el are deformari profesionale de pe vapor. Acolo era un sistem cvasimilitar. El ordona si ceilalti executau, fara comentarii. Dar o tara nu este un vapor (cu toate ca acum, parca suntem pe un vapor in preajma unei furtuni puternice).
In concluzie, iata cum se prezinta situatia.
Guvernul s-a "inchis" la Palatul Victoria si cauta disperat o solutie (de fapt vrea sa gaseasca o forma constitutionala, de a legifera ceia ce stim cu totii).
Presedintele da explicatii tarii, cu privire la solutia nepopulara pe care o pregateste guvernul.
Patronatele dau comunicate, care includ solutii economice de iesire din criza.
Sindicatele avanseaza si ele idei cu privire la situatia creata, in plus, iau pulsul membrilor de sindicat, pentru a reactiona intr-un fel, daca solutia pe care o va gasi guvernul, nu le va conveni.
Opozitia avanseaza in presa scrisa si audio-video solutii pertinente, pentru rezolvarea situatiei create.
O parte a populatiei, picheteaza zilnic sediile Parlamentului si Guvernului.
Din concluzia pe care am prezentat-o mai sus, un CONDUCATOR trebuie sa ia urmatoarea hotarare:
"Guvernul impreuna cu patronatele, sindicatele, partidele parlamentare si societatea civila sub patronajul Pesedintelui se vor intruni in data de ..., la ora ..., in sediul Parlamentului pentru a gasi solutiile economice legale in vederea finalizarii documentului oficial care trebuie inaintatat F.M.I."
Este greu?
Da! Pentru Presedinte nostru este foarte greu, pentru ca el sufera de unul din cele mai mari pacate ale unui crestin: este foarte ORGOLIOS!
Degeaba a suflat cu aur catapeteasma de la biserica Palatului Cotroceni, daca acest gest nu este dublat si cu dovada dragostei sincere fata de popor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu