Lista mea de bloguri

Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 mai 2010

Citeam...

Citeam mai demult, despre un american celebru (nu-i mai tin minte numele), care a plecat intr-un turneu prin America, sa tina conferinte. Subiectul prelegerilor sale, era asa de plictisitor, incat, nu prea avea succes. Nu stiu cine l-a sfatuit, dar la urmatoarele conferinte, cand vedea ca ceia ce spunea plictisea, lua subiectul de la capat. Audienta cand observa, ca acesta repeta ceia ce a spus, cu cateva minute mai inainte, a inceput sa fie atenta, sa vada daca, acesta repeta intr-adevar subiectul, sau li se parea doar lor. Asa a inceput sa aiba succes.
Eu cred ca cei care ne conduc acum, or fi auzit si ei, de acel american, si vor sa aiba si ei succes, tot repetand anumite lucruri. Ei uita insa, un lucru esential, persoana in discutie era o somitate in materie. Si el chiar spunea, lucruri foarte interesante, care aveau un fundament stiintific, doar ca erau un pic plictisitoare. Ei uita deasemenea, ca de bine de rau, unora dintre "ascultatori", chiar "le merge" mintea. Dand-o un pic pe gluma, as spune ca, sunt unii oameni care, atunci cand pleaca de-acasa, isi iau si mintea cu ei. Nu acelasi lucru, se poate spune, despre unii care ne conduc. Eu chiar ii suspetez pe unii dintre ei, ca nici nu au de unde sa ia. Vorba aceia: "De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!" Altfel cum s-ar explica atata inversunare, impotriva proprilui tau popor? Cand majoritatea oamenilor iti spun ca gresesti, a persista in greseala, este o PROSTIE fara margini. In aceasta situatie exista o singura solutie. SA NU TE PUI CU PROSTUL!. Bunica mea( sa-i fie tarana usoara!), spunea: "Niciodata sa nu te pui cu nebunii, betivii si prostii!"
Chiar noi romanii nu am invatat nimic, din istoria noastra recenta? Oare de ce ii alegem, doar pe PROSTI, sa ne conduca?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu